Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΧΙ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ!

Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε και θα μοιράζεται αυτές τις μέρες στη γειτονιά της Τούμπας απο τον Συντονισμό ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Τούμπα(όπου συμμετέχει η Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας) και είναι ένα ακόμη βήμα ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την μαζική αντίσταση ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι α'κατοικίες καθώς και η πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων σε αυτονόητα-δημόσια αγαθά,όπως νερό-ρεύμα.

Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση που υποτίθεται θα αποτελούσαν το σωσίβιο για να σωθεί η χώρα από την κρίση αποδείχτηκαν θηλιά για όλο το λαό και την κοινωνία .
Οι δήθεν σωτήρες είναι οι εκτελεστές – εξολοθρευτές των εργαζομένων και καμία μεταμφίεση δεν μπορεί να τους αλλάξει .

Ο μακρύς κατάλογος των θυσιών έχει ονοματεπώνυμο! ΕΡΤ, καθηγητές, υπάλληλοι των ΑΕΙ, γιατροί, ΕΟΠΠΥ… Όμως Τρόικα, υπάλληλοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ οσμίστηκαν νέα κέρδη από τα σπίτια των φτωχών και έπεσαν όπως οι ακρίδες πάνω τους.
Μπορεί κάποιος να έχει ιδιαίτερη γνώμη για την ιδιοκτησία όμως πρέπει να συμφωνήσουμε στο εξής:
Η επιδρομή κυβέρνησης – Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. στην ατομική ιδιοκτησία είναι τμήμα της επίθεσης που περιλαμβάνει υγεία, παιδεία, πρόνοια, εργασία, μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις. Δεν είναι ξεκομμένο επεισόδιο .

Στη χώρα μας πάνω από το 60% έχει κάποιας μορφής ατομική ιδιοκτησία ( γη, σπίτι, κ.λ.π.) ως αποτέλεσμα των συχνών πολιτικών αλλαγών και της οικονομικής ανασφάλειας (πόλεμο κ.λ.π.). Ας αναλογιστούμε ότι μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου αρχές της δεκαετίας του 1950 λόγω φτώχειας και πολιτικών διωγμών είχε αρχίσει η μαζική μετανάστευση του πιο δυναμικού και παραγωγικού στοιχείου του ελληνικού λαού στα σκλαβοπάζαρα της Δυτικής Ευρώπης δουλεύοντας στα ορυχεία του Βελγίου και της Δ. Γερμανίας και με στερήσεις στη ζωή τους έστελναν τα εμβάσματα στους οικείους τους στην Ελλάδα για να αγοράσουν ένα σπίτι «να έχουμε μία κεραμίδα πάνω από το κεφάλι μας» όπως συνηθιζόταν να λένε.
Το μεγαλύτερο ποσοστό της μικρής ιδιοκτησίας αποκτήθηκε με αίμα και ιδρώτα. Ως εκ τούτου η επιδρομή που ακολούθησε τα χαράτσια (φορομπηξία) αφορά σε φτωχά λαϊκά στρώματα. Ότι άφησε όρθιο η λαίλαπα των Καραμανλή-Παπανδρέου τα σαρώνει τώρα το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου.
Μετά τους μισθούς, μεροκάματα έρχονται τώρα φοροεισπράκτορες να τσεπώσουν για λογαριασμό των ξένων και ντόπιων τραπεζιτών την πρώτη κατοικία, το πατρογονικό σπίτι για το οποίο ξοδεύτηκαν χιλιάδες εργατοώρες και χρήματα από το υστέρημα τους .
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά χρέη, προς το δημόσιο (εφορία, Δήμους, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) όπως και για χρέη από λογαριασμούς, σε οποιαδήποτε εταιρεία εκτός των τραπεζών (π.χ. ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κλπ) η ισχύουσα νομοθεσία δεν προβλέπει καμία προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, όλων ανεξαιρέτων των περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και της πρώτης ή και της μοναδικής κατοικίας.

Η γενικευμένη φτώχεια, ανεργία καταστολή δεν είναι μονόδρομος, όπως μονόδρομος δεν είναι η λύση των εκλογών, η χωριστή πλατεία ή ο νόμος των τραπεζιτών.

Μεγάλες ή μικρές σπίθες άναψαν την προηγούμενη τριετία και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό αισθάνθηκε την οργή χιλιάδων εργαζομένων. Οι πλατείες και οι δρόμοι ανάσαιναν από την αγωνία και τους αγώνες του λαού μας .
Είναι φανερό πως έχουμε πόλεμο .
Είναι φανερό πως η άρχουσα συμμορία θέλει να μας θυσιάσει στο βωμό των κερδών της .
  • Να προχωρήσουμε με ενότητα, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη .
  • Μένουμε μακριά από αυταπάτες για νομική επίλυση του ζητήματος. Μόνη διέξοδος οι συλλογικοί μας αγώνες.
  • Να απλώσουμε το μήνυμα της σθεναρής και ανυποχώρητης αντίστασης με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας».
  • Να ενωθούμε με όλα τα τμήματα της κοινωνίας που βρίσκονται στο δρόμο των συλλογικών αντιστάσεων .
  • Να οργανώσουμε στη γειτονιά μας, στους χώρους δουλειάς συζητήσεις, μορφές πληροφόρησης αλλά και μαζικής αντίδρασης με στόχο την αποτροπή και την ανάσχεση αυτής της επικείμενης και εκτεταμένης μορφής φτωχοποίησης και καταστροφής .

Πιο συγκεκριμένα είναι λοιπόν αναγκαίο να οργανωθούμε και να παλέψουμε για :
  • μαζική εκστρατεία ενημέρωση στην γειτονιά για το τι σημαίνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Μετά τους μισθούς και τις δουλείες μας τώρα στο στόχαστρο μπαίνουν και τα σπίτια μας.
  • την αποτροπή των πλειστηριασμών! Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός. Με μαζική κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.
  • το να μην αφήσουμε να πεταχτεί καμιά οικογένεια στο δρόμο! Ακόμα κι αν γίνουν οι πλειστηριασμοί, η μάχη δεν χάθηκε. Στην Ισπανία ολόκληρες γειτονιές έφτιαχναν «αλυσίδες» γύρω από τα υπό κατάσχεση ακίνητα. Μπορούμε, κινητοποιώντας τις γειτονιές μας, να αποτρέψουμε τις εξώσεις οικογενειών από τα σπίτια τους.
  • Να χτίσουμε ένα κίνημα ανατροπής! Το πρόβλημα των πλειστηριασμών είναι μόνο ένα μέσα στα πολλά άλλα. Για να πετύχουμε σημαντικές νίκες και να αλλάξουμε τις ζωές μας, χρειάζεται να χτίσουμε ένα μαζικό κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και των πολιτικών που ακολουθεί!

    Αγώνας για ζωή κι αξιοπρέπεια,ενάντια στη λαίλαπα κυβέρνησης-τρόϊκας!
    ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 6944199219 - 6937391607 - 6906577337

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ,10 π.μ. στο ΠΑΡΚΙΝΓΚ του ΓΗΠΕΔΟΥ του ΠΑΟΚ

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου