Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστική e-πικαιρότητα:Η ΧΑ,τα ναζιστικά μουσεία και η κυβέρνηση που...αγναντεύει!

Μερικές ειδήσεις που αφορούν την αντιφασιστική e-πικαιρότητα και αξίζει να τις προσέξουμε:

-Αμετανόητοι,φαίνεται,πως είναι οι φασίστες της ΧΑ και το δείχνουν με κάθε τρόπο,"παρεμβαίνοντας" σε ότι θέμα μπορεί να φανταστεί κανείς.Έτσι,και όσο αφορά τη Θεσσαλονίκη, το όνομα του δικτάτορα της 4ης Αυγούστου Ιωάννη Μετάξα πρότεινε να δοθεί σε κάποια πλατεία της Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος!

-Απο την άλλη όμως τους ενόχλησε που ο δημ.σύμβουλος Θεσ/νίκης του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σ.Ζαριανόπουλος είπε τη φράση «οι ναζιστές της εγκληματικής Χρυσής Αυγής βρωμίζουν το τόπο και δεν έχουν καμιά θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις»,αναφερόμενος στο αίτημα των χρυσαυγιτών να συμμετάσχουν στον περσινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου .Ακόμα δεν έχουν φτάσει στο απαραίτητο για αυτούς ποσοστό δύναμης για να παραδέχονται δημόσια ότι είναι "καθαρόαιμοι" νεοναζί.Θεωρούν το λαό ηλίθιο,διότι παρότι οι σβάστιγκες στο μπράτσο του Κασιδιάρη,το μουσείο του νεοναζισμού στο σπίτι του υπαρχηγού της ΧΑ Παππά και τα περιοδικά της ΧΑ με αφιερώματα ειδωλολατρίας στον Χίτλερ,πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι ο λαός δεν τους πήρε "χαμπάρι" και μπορούν με θράσος να αρνούνται ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ναζισμό και τον Χίτλερ!

-Προβληματισμό όμως προκαλεί η είδηση ότι Ναζιστικό... μουσείο εντοπίστηκε στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία! .Εδώ,εάν συνδέσουμε όλη την τρέχουσα επικαιρότητα σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή,θα δούμε ότι διόλου τυχαίο δεν είναι αυτό το περιστατικό!Οι χρυσαυγίτες ετοίμαζαν απο καιρό αποθήκες -οπλοστάσια και εισήγαγαν όπλα στη χώρα,ενώ είχαν μαζέψει ένοπλο εξοπλισμό που έφτανε για 3000 άτομα!!!Σε αυτό κομβικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξαν μεγαλο-επιχειρηματίες,πράγμα το οποίο δείχνει πόσο "αντισυστημική" είναι η ΧΑ!

-Άλλο ένα περιστατικό που προκαλεί ερωτηματικά και προφανώς αγανάκτηση είναι η υπόθεση ενός Αιγύπτιου μετανάστη που απελαύνεται παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο μετά από κακοποίηση του.Άς διαβάσουμε τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" για μετανάστη που κρατείτο αλυσοδεμένος και απελαύνεται . Δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο απο τον Δένδια,τη ΝΔ, και το παρακράτος που έχουν μαζέψει γύρω τους.



Το θέμα είναι ότι εμείς,οι αντιφασίστες/ριες, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε!Τώρα,πιο έντονα απο πρίν,πρέπει να βγούμε στη κοινωνία,στους εργατικούς χώρους,στη γειτονιά μας και να παλέψουμε ενάντια στο φασισμό,ενάντια σε όποια επέλαση ρατσιστικού γεγονότος επιχειρήσουν οι νεοναζί της ΧΑ στο μέλλον!Καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση των μνημονίων και της βαρβαρότητας!Οι κυβερνώντες και το σύστημα που υπηρετούν θρέψανε τον φασισμό και την Χρυσή Αυγή.Τώρα είναι η σειρά του αντιφασιστικού κινήματος!Να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και το σύστημα τους.Να τελειώνουμε μια και καλή με το φασισμό και τους εκπροσώπους του.Με οργάνωση,μαζικότητα,δράση,αλληλεγγύη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου