Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή σταθερά στο πλευρό των εφοπλιστών

Σχόλιο του Antinazi Zone 

Διαβάζοντας κάποιος στις 5/9/13 στο σάιτ της Χρυσής Αυγής άρθρο με τον  τίτλο «Ρεκόρ κονόμας για τους (ανθ)έλληνες εφοπλιστές το 2013 - Οι θέσεις του ΛαϊκούΣυνδέσμου» θα περίμενε να ήταν καταπέλτης για το κεφάλαιο, τους εφοπλιστές κτλ.

Ειδικά αν αμέσως μετά διάβαζε ότι: «Επειδή πολλά λένε κατά καιρούς τα άθλια και κρατικοδίαιτα κομματόσκυλα της αριστεράς και της δεξιάς για τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου έναντι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με το παρόν άρθρο θα επιχειρήσουμε ένα άμεσο ξεκαθάρισμα.»
Επομένως με αυτό το άρθρο οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να απαντήσουν και σε όσους τους κατηγορούν ότι στην πραγματικότητα δρουν υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Ξεκινάνε λοιπόν λέγοντας: «…Ο ναυλομεσιτικός οίκος Allied Shipbroking παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το έτος 2013 αποτελεί για τους Έλληνες εφοπλιστές την δεύτερη καλύτερη χρονιά στις αγοραπωλησίες πλοίων διεθνώς από το 2008, οπότε και η ναυτιλία επλήγη συνεπεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου, οι Έλληνες εφοπλιστές κατά την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους, απέκτησαν 209 πλοία διαφόρων τύπων, την ώρα που το σύνολο των πλοίων που άλλαξε χέρια παγκοσμίως ανήλθε στα 867. Καθίσταται λοιπόν σαφές, πως οι βαρύτατες συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης των υποτακτικών -οι οποίες και πλήττουν βαθιά τον Ελληνικό Λαό, βυθίζοντάς τον στην ανέχεια και τη φτώχεια- δεν αγγίζουν τους Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι βλέπουν το έτος 2013 ως έτος κονόμας! Παρά τη συνεχιζόμενη κερδοφορία τους, οι εφοπλιστές αδιαφορούν προκλητικά και επιδεικτικά μπροστά στην εντεινόμενη εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, αρνούμενοι να συμβάλλουν στην ανακούφιση των Ελλήνων από τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης των εντολοδόχων της Τρόικα και του ΔΝΤ.
Αντιθέτως, εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση προκειμένου να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο, παραμένοντας απαθείς έναντι της αναγκαιότητας να συμβάλουν στην προάσπιση του εθνικού καλού, να κάνουν το ελάχιστο για την ευημερία και πρόοδο της ελληνικής Λαϊκής Κοινότητας.»



Και ενώ θα περίμενε  κανείς μετά από όλα αυτά κάποιες προτάσεις ή μέτρα που να θίγουν τους εφοπλιστές και να απαντούν συγκεκριμένα στο τι πρέπει να γίνει, οι χρυσαυγίτες λένε:
«Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ξεκαθαρίζει τόσο προς τους εφοπλιστές όσο και προς τον Ελληνικό Λαό ότι στα πλαίσια του Εθνικού Κράτους, το οποίο συντόμως θα οικοδομηθεί από το Λαό μας με εγγυήτρια πολιτική δύναμη την Χρυσή Αυγή, οι εφοπλιστές θα κληθούν να προβούν σε μια σειρά ενεργειών, ούτως ώστε να προαχθούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Μεταξύ αυτών των ενεργειών, είναι η υποχρεωτική ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας στα πλοία τους, η πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων σ' αυτά και η ναυπήγηση των πλοίων τους στα ελληνικά ναυπηγεία, τα οποία η κυβέρνηση των υποτακτικών οδήγησε στο μαρασμό και μαζί τους χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία.»

Δηλαδή το μόνο που ουσιαστικά θα κάνει το εθνικό κράτος με εγγυήτρια την Χρυσή Αυγή είναι ότι θα αφήσει ανενόχλητους τους εφοπλιστές και τις περιουσίες τους αρκεί  να εκμεταλλεύονται Έλληνες εργαζόμενους σε ελληνικά ναυπηγεία και να έχουν και την ελληνική σημαία στα πλοία τους.

Τσιμουδιά για τα κέρδη, για τις τουλάχιστον 58 επίσημες φοροαπαλλαγές που έχουν, για τους μισθούς και συντάξεις πείνας των ναυτικών, για τα πλοία-σαπάκια που θαλασσοπνίγουν ανθρώπους, για τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας στα πλοία και στα λιμάνια κα.

Και με το εθνικό κράτος οι εφοπλιστές θα έχουν εγγυημένα τα κέρδη τους και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη καταστολή αφού θα έχουμε δικτατορία.

Και βέβαια όλοι ξέρουμε πόσο «υπέφεραν» οι εφοπλιστές από την τελευταία φορά που είχαμε εθνικό κράτος που υμνούν οι χρυσαυγίτες, δηλαδή την χούντα και τον Παπαδόπουλο. Ήταν η χρυσή εποχή του εφοπλιστικού κεφαλαίου για τον Ωνάση, τον Νιάρχο, τον Ανδρεάδη και τα άλλα παιδιά…

Διόλου τυχαία στη βουλή στις 19/9/12 ο βουλευτής της ΧΑ Η.Παναγιώταρος υμνούσε τον εφοπλιστή Λάτση προτείνοντας να του παραχωρηθεί το πλωτό μουσείο Νεράιδα λέγοντας: «Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση»**



Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί οι χρυσαυγίτες. Το ακριβώς αντίθετο. Είναι το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου