Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο «νόμος» της Χρυσής Αυγής πιο ισχυρός από του… Δένδια

Αναδημοσίευση απο το efsyn.gr

Αλλη μια άγρια επίθεση κατά μεταναστών δείχνει πώς ακριβώς εννοεί την αντιρατσιστική πολιτική για την οποία υποτίθεται ότι δεσμεύτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι ακροδεξιοί δολοφόνοι αλωνίζουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και τα θύματα δεν μπορούν να απευθυνθούν ούτε στην αστυνομία ούτε στις υπηρεσίες υγείας με τον φόβο της απέλασης.

Δύο έφηβοι μετανάστες, 18 με 20 χρόνων, είναι τα νέα θύματα της θηριωδίας των νεοναζί προχθές το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ομάδα χρυσαυγιτών είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα συγκέντρωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή Χρήστου Παππά, για τον ένα χρόνο λειτουργίας του γραφείου.



Γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, οι δύο μετανάστες περπατούσαν στο Γιόφυρο, έξω από το κατάστημα «Τζάμπο», για να επιστρέψουν σπίτι τους. Εμφανίστηκε ομάδα μαυροφορεμένων αντρών με πέντε-έξι αυτοκίνητα και δέκα μηχανάκια. Σταμάτησαν, κατέβηκαν από τα οχήματα οι περισσότεροι, και τους έκαναν τη γνωστή ερώτηση: «Από πού είσαι;». Στην απάντηση «από το Πακιστάν», τρεις χρυσαυγίτες έβγαλαν μαχαίρι. Το ένα έκοψε τις φλέβες στον καρπό του μεγαλύτερου μετανάστη, όταν πήγε να αμυνθεί. Το άλλο χάραξε τον λαιμό του δεύτερου, λίγο πάνω από την καρωτίδα, αφήνοντας ουλή τριών εκατοστών. Οι μετανάστες έπεσαν στο έδαφος και οι υπόλοιποι άρχισαν να τους κλοτσούν με μανία, μέχρι που κουράστηκαν και έφυγαν.

Τα θύματα σύρθηκαν μέχρι το διαμέρισμά τους και περίμεναν εκεί μέχρι χθες το απόγευμα, όταν τους βρήκε τρομοκρατημένους και απελπισμένους ένας φίλος τους. Φοβούνταν να πάνε στο νοσοκομείο, γιατί δεν είχαν χαρτιά. Για την αστυνομία, ούτε λόγος. Εγινε κινητοποίηση, βρέθηκε γιατρός που περιποιήθηκε τα τραύματα στο χέρι και τον λαιμό, ενώ διαπίστωσε μώλωπες στα πλευρά από τα χτυπήματα.

«Εκεί έχουμε φτάσει στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν δύο θύματα άγριας επίθεσης να μην μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο γιατί φοβούνται ότι θα απελαθούν; Είναι δυνατόν να χάνουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και στη Δικαιοσύνη; Είναι δυνατόν να χάνεις στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, επειδή βρίσκεσαι παράτυπα στη χώρα;», ρωτά η Κατερίνα Χασουράκη, συντονίστρια του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, που συναντήθηκε με τα θύματα.

Αλλες δύο επιθέσεις

Τουλάχιστον άλλες δύο επιθέσεις ακροδεξιών έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Οπως καταγγέλλει η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου, μετανάστης, που πήγαινε για δουλειά στην περιοχή του Τζανείου, δέχτηκε δύο χτυπήματα με μαχαίρι από πέντε άτομα που επέβαιναν σε τρία μηχανάκια. Το θύμα περπάτησε αιμόφυρτο μέχρι το σπίτι και ειδοποίησε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, που τον μετέφεραν στο Αττικό Νοσοκομείο. Εκεί έκανε δέκα ράμματα στο κεφάλι.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου, χρυσαυγίτης επιτέθηκε σε Ελληνα εργαζόμενο σε μπαρ-καφέ στο Τολό Αργολίδας, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας. Το θύμα ζήτησε από τον χρυσαυγίτη να μετακινήσει ένα σκαμπό και αυτός, γνωστός από παλιά για την παραβατική του συμπεριφορά, του έσπασε στο πρόσωπο γυάλινο ποτήρι. Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα ατόμων απείλησε το θύμα και τον ιδιοκτήτη του καφέ-μπαρ να μην υποβάλουν μήνυση γιατί «θα έχουν να κάνουν με τη Χρυσή Αυγή».

Συμπέρασμα:Απο αυτό το ρεπορτάζ αλλά και απο άλλα αναρίθμητα γεγονότα φασιστικών-δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής,φαίνεται ότι η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί δεν έχουν την πρόθεση να βάλουν "φρένο" στους νεοναζί τραμπούκους.Φαίνεται ότι δεν έχουν σχέδιο προστασίας των θυμάτων(αφού μιλάμε για μετανάστες,εργαζόμενους,αγωνιστές,αντιφασίστες/ριες που ξέρουμε τι αντιμετώπιση χρήζουν απο την κυβέρνηση) και πόσο μάλλον σχέδιο αντιμετώπισης του ναζιστικού μορφώματος "Χρυσή Αυγή".Οι ίδιοι οι κυβερνώντες βέβαια δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της ριζικής λύσης στην καταπολέμηση του νεοφασισμού διότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί γέννημα-θρέμα των πολιτικών και του συστήματος που υπηρετούν.Η λύση είναι η "απο τα κάτω" πάλη των αντιφασιστών/ριών,η δημιουργία ενός ισχυρού-μαζικού αντιφασιστικού κινήματος σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό κυρίως επίπεδο το οποίο θα συνδέει τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τη Χ.Α. με τον αγώνα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον αναδύει σήμερα με τις πολιτικές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου